vrijdag 11 maart 2011

Tuniek

Ik maakte vandaag een tuniek. Iets wat ik normaal niet snel zou kopen moest ik het tegenkomen in de winkel, omdat het iets is wat je al op een broek/short moet dragen ( ben eerder een kleedjes/rokjes mens). En meestal valt dat zo wijd uit. Maar vorig jaar kocht ik er eentje in de zara voor zo’n 5 euro, ik dacht: “wie weet komt het nog wel van pas op vakantie” Ik heb het uiteindelijk veel aangehad, op een shortje, over mijn bikini… Vandaar dat ik het eens zelf probeerde. Ik kocht begin deze week een leuk naaiboekje met simpele kleedjes en tunieken voor vrouwen en kinderen. Wat zeg ik? Het is echt heel simpel om te naaien. Dit is echt iets wat iedereen kan volgens mij! Het enige vervelende, de maten vallen zeer groot uit, dus moet je het patroon wel wat aanpassen.
Het boekje waar ik het patroon uithaalde, de foto op de voorkant is de tuniek die ik maakte. Het stofje komt van Annamarieke
Ohja jullie zien dat mijn blog een beetje vernieuwing heeft gekregen (Het was nodig!) De foto is nog wat te groot, en staat iets te veel naar links, maar ik vind niet hoe ik dat kan oplossen, iemand tips?

28 opmerkingen:

 1. Oh!! Wat mooi met dat gele vestje!
  Leuke banner!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hoor, heb het boek al in de boekhandel zien liggen en getwijfeld om het mee te nemen, maar nog niet gedaan :)

  Banner is ook leuk, kan je hem niet 'centeren'

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hihi
  ik moest ook gelijk denken, wat een supermooi geel vestje!!
  de tuniek is trouwens geweldig!
  goed gedaan joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, dat boekje wilden we ook meteen voor de Ijverige Wijven bibliotheek. Daar staan inderdaad leuke dingen in. Goed gedaan van je!
  En je banner: via Ontwerpen - Sjabloonontwerper - Breedte aanpassen kan je zien hoe breed je blogruimte is. Dan moet je een foto voorzien die even breed is. Dat kan je zien in een foto-editing applicatie. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah dat boekje heb ik ook al twee keer in mijn handen gehad in de boekhandel, maar andere boeken kregen steeds prioriteit =)
  Heel mooi tuniekje wel zenne!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi tuniekjr - en inderdaad mooi geel vestje ... Waar kocht je dat boekje? In een gewone boekhandel, zoals Standaard?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Oontje: Oké, merci! Ik zal het eens proberen =)
  @mamamaakt: Ik kocht het in een naaiwinkel, maar in boekenwinkels zoals de standaard moet dat ook wel te vinden zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh dat tuniekje staat ook nog op mijn to do-lijst! Ik heb het boek ook... Welke maat gebruikte je?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig Hella.
  Ik kan niet wachten om er zelf aan te beginnen!
  Valt dat wat soepel in gewoon katoen? En is dat wat aangenaam dragen?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldige tuniek ga eens kijken of ik het boekje hier ook kan krijgen,zo super zijn,fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi, heel mooi.
  Dat boekje komt op de 'wish-list'.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Jules le chat: De maatjes gaan vanaf 36, normaal heb ik 34. Maar bv in de knippie is 34 dan ook weer veel te groot :-)
  @Polkadotjes: Ja, het valt wel soepel genoeg, maar ik denk dat een liberty stofje nog soepelder valt. Dat raadde ze ook aan in het boekje. maar dat had ik hier niet meer liggen :-) Maarja, een gewoon katoentje zit ook goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Héél mooi! Het staat je goed...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. leuk tuniekje cker met dat vestje, super gedaan.

  xxMarit

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heb het boekje ook al vastgehad. Ter info, ook te koop bij Fnac.
  Zijn de tuniekjes ook haalbaar om gemaakt te worden door een ABSOLUTE beginner ? Heb me alleen nog maar gewaagd aan een smock-kleedje en enkele rokjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh zo mooi! Dat wil ik ook wel eens maken ... maar zit ook steeds vast met de maten want 34 vindt je niet zomaar. Nu eerst kijken voor het boekje ...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh, geweldig! Tof boekje ook precies, daar ga ik ook eens naar uitkijken :-). Dat stofje is superschattig, American Jane hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi! Ik heb dat boek ook en heb al een patroontje overgetekend; deze post doet er mij aan denken dat ik dat project nog moet afwerken...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jaaaa! Zalig boekje. Het ligt klaar in de winkel voor ons. En nu wil ik er gewoon direct omlopen! Superschoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het tuniekje is super geworden! Waar heb je het patronen boekje gekocht?
  Ik zou hem ook wel willen maken. Bedoel je je header die iets te veel naar links staat? Of je foto's bij dit bericht. Header kun je oplossen door in photoshop aan beide kanten iets meer ruimte te laten. Steeds opnieuw uploaden en kijken of hij beter past, zo niet aan die kant nog iets meer/minder ruimte over laten. Je zult zien, op een gegeven moment past hij mooi. Ben je niet handig in photoshop, dan kun je het zelfs in paint proberen. Daar is het mij ook in gelukt. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @Floortje: boekje komt uit een naaiwinkel, maar ik heb het ook al in de standaardboekhandel gezien. Zeker proberen zou ik zeggen :-) Bedankt voor de tip, moet er eens werk van maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi, ik ben onlangs ook begonnen aan dit tuniekje en ik dacht dat er iets niet klopte aan dat tussenstuk?! Maar nu ik jouw eindresultaat gezien heb klopt het toch en zal het inderdaad iets groter uitvallen. Dankzij jouw foto's kan ik nu verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. hey, heel mooi en prachtig stofje!
  Heb het boekje ook ligen maar nog geen tijd gehad om er iets uit te maken... 'k moet er zeker eens tijd voor nemen :)
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat ontzettend mooi gemaakt! Wat een leuk boekje lijkt me dat. Ik ben binnenkort jarig, misschien vraag ik het wel voor mijn verjaardag :-) Ik ben gek op tunieken! Inderdaad ook leuk met een vestje erop als het wat kouder is. Top hoor.
  Groetjes,
  Esther (happyinred.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen