woensdag 13 april 2011

Rimpelrokje poging 2

Ooh wat schaam ik mij, de laatste tijd wordt hier niet meer zo veel gepost. Ik probeer er iets aan te doen, het is nu vakantie dus heb ik weer wat meer tijd om te naaien. Ik weet niet goed hoe het komt,misschien door school? Maar het is nu ook weer niet dat we iedere dag iets te doen hebben... Misschien komt het ook wel doordat ik nog altijd geen vast plekje heb in huis waar ik kan naaien. Het is de bedoeling om deze vakantie een tafel in mijn kamer te maken, speciaal voor mijn naai -en overlockmachine. Ik vermoed dat het daar door komt, nu naaide ik meestal op mijn bureau in mijn kamer (maar school en naaien, is nu niet bepaald een goede combinatie, zeg nu zelf?) soms naaide ik beneden maar dan altijd dat opruimen achteraf, en mijn machines weer wegzetten, pfff. Maargoed, er komt dus een nieuwe tafel. Nu even iets anders. Ik zie ze zo graag he, die petit pan stofjes... Een half jaar geleden kocht ik 'fleurs des Iles' bij vermiljoen. En het bleef 6 maanden lang in de kast liggen. Een schande! (hoewel sommige er al veel langer liggen hoor) Ik kreeg veel positieve reacties op mijn vorig rimpelrokje. Op school beschreven ze het als : 'schattig' , aan de reacties op mijn blog kon ik zien dat er sommige stiekem jaloers waren:'Jij kan dat nog dragen, gelukzak!' Maar ik was toch niet 100% tevreden, er zaten foutjes in die er niet mochten zijn. Ik besloot 'fleurs des Iles' te gebruiken voor een 2de rimpelrokje. Nieuwe poging!
Het is goed gelukt, mooi afgewerkt met de overlock. Het enige wat een beetje tegenvalt is dat de tailleband die toch wel iets te groot is. Maar als ik er een bloesje overaan doe, valt dit niet op. Of als ik mijn buik heel hard uitsteek, maar dat is nu ook weer geen zicht, en probeer dat maar eens vol te houden... (Misschien niet zo zichtbaar op de foto, maar het is echt wel een beetje te groot, kan je dit oplossen zonder de rits te hoeven losmaken?)

14 opmerkingen:

 1. Misschien met elastiek achteraan? Anders wel een heel mooi rokje hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons in de naailes had ook iemand dat voor, en dat werd opgelost door er achterin een klein elastiekje in te naaien. Mooi rokje trouwens. En dat stofje, tja, ik ben er ook gek op! Heb er zelf ook een zomerrokje van gemaakt en een handtas....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och, zo'n schoon rokje, en zo'n schoon stofje!
  Ik moet nog veel leren, heel veel zelfs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh.. ik wou dat ook kopen (dat stof) maar het lief vond het maar niks :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi!!! Ik vind dit stofje ook super, ik wil er ook nog eens iets mee maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oooh, echt een leuk stofje hé dit! 't Staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooie stof! misschien 2 neepjes in de tailleband stikken?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het staat je prachtig! Ik kan me voorstellen dat die hoge tailleband niet zo comfortabel is. Maar zo heb je het perfecte excuus om gauw nog een exemplaar te maken dat dan volledig aan je wensen voldoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, buik uitsteken, wees blij dat je nog niet in de "buik intrekken"-fase zit!
  Heel mooi rokje hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel tof rokje in een prachtig stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lief rokje! Het stofje is zo mooi. Ik ben inderdaad jaloers... :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Knap rokje!
  Ik zou het ook proberen oplossen met een stukje elastiek achteraan in de tailleband...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb ook geen eigen plekje in huis om te naaien. ik doe het aan de eettafel, maar ja die hebt ge toch drie keer per dag nodig en inderdaad dat opruimen maakt dat je uiteindelijk minder naait ;-(

  'T is trouwens wel een heeel mooi rokske.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtige stof en prachtig rokje!
  Heb je weer mooi gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen